Update cookies preferences

Beauty Formula – za Vašu ljepotu

CaliVita Beauty Formula nudi jedinstven, bogat kompleks vitamina, minerala, aminokiselina i bilja koje osigurava neophodne nutrijente za očuvanje zdravlja kože, kose i noktiju, kao i za tretmane problema na ovom području.

Proizvođač: CaliVita International

31,90 

Akcija!

Opis

Kome preporučujemo CaliVita Beauty Formulu:
Osobama koje pate od gubitka kose
Osobama koje imaju ispucanu i izlomljenu kosu
Osobama koje pate od problematične kože lica (akne)
Osobama čiji nokti su slabi i lomljivi
Svima koji žele poboljšati svoj izgled ili očuvati zdravlje svoje kose, kože i noktiju
Naša kosa, koža i nokti govore o općem zdravstvenom stanju organizma, stoga su i proizvodi za ljepotu koji djeluju iznutra najučinkovitiji. Redovita opskrba gradivnim tvarima omogućuje obnovu i rast – tako se koža redovito obnavlja svakih 30 dana, kosa raste 10‑ak mm mjesečno, nokti do 4 mm, a istovjetno teče i proces odbacivanja odumrlih stanica. Ovi, u hranidbenom smislu zahtjevni procesi, mogu se pravilno odvijati samo ako se koži, korijenu vlasi i korijenu nokta dovode sve potrebne količine gradivnih i regulacijskih tvari putem krvotoka. Ove se potrebe umnažaju za potrebe revitalizacije kože, kose i noktiju nakon sunčanja, izloženosti kloru i bakru iz vode, morskoj soli, smogu, dimu itd. Nadopune prehrani su učinkovit način da se noktima, folikulima kose i stanicama kože osiguraju hranjive tvari nužne za pokretanje procesa rasta i obnove, a naročito stoga što dolaze u terapeutskim količinama i puno se brže upijaju od onih iz hrane.

Koža – naš najveći organ
Koža je po površini najveći organ tijela koji, osim što je odgovo­ran za našu ljepotu, dodir, senzualnost, istodobno ima i imunološ­ku funkciju – zdrava koža je zaštita od mikroorganizama iz okoliša i ima važnu ulogu u termoregulaciji. Stoga su stanice kože podlož­ne neprekidnoj mijeni – stare se odbacuju, dok nove sazrijevaju. Kakve će novostvorene stanice biti, ovisi o hranjivim tvarima kojesmo im priskrbili. Za ljepotu i zdravlje kože najvažniji je optima­lan unos vitamina B-skupine u kombinaciji s vitaminom A koji podržava njezino nesmetano obnavljanje te usporava starenje. Vitamin A se osigurava u dva oblika – putem beta karotena i reti­nil­acetata. Poznat kao vitamin ljepote, čuvar kože i sluznice, vita­min A povećava gipkost kože i sprječava njezino isušivanje, štiti je od sunčevog zračenja, smiruje upale i potiče njezino obnavljanje/epitelizaciju. U nedostatku vitamina A pojavljuju se procesi orož­njavanja kože (poznatog kao hiperkeratoze), ljuskanja, dolazi do upala, a koža postaje ekstremno suha. Sumporom bogate aminokiseline metionin i cistein pomažu kod cijeljenja rana te su važne za opće zdravlje stanica kože. Bakar pomaže u proizvodnji pigmenta melanina koji štiti kožu od sunca, a važan je i za izgradnju snažnih i gipkih kolagenskih vlaka­na.

Cink pospješuje obnavljanje kože, cijeljenje rana i otklanjanje prištića. Kolagen se u Beauty Formuli bori protiv posljedica sta­renja kože. Poznato je da starenje ostavlja svoj potpis na našem
licu, rukama, vratu; mladenačku zategnutost zamjenjuju bore i vrećice, a koža postaje suha i prošarana linijama. To se događa jer se smanjuje količina i kvaliteta kolagena u koži i vezivnom tkivu, što se očituje kroz opuštanje kože i mišića te kroz opću slabost vezivnog tkiva (potporno tkivo između stanica, tkiva i organa). Uz hidrolizirani kolagen, kojega će tijelo iskoristiti za izravnu potporu vezivnom tkivu, vitamin C omogućava i potporu proizvodnji i izgradnji kolagena. Kao antioksidans ublažava oštećenja osjetlji­vih slojeva kože uslijed UVA i UVB zračenja, povećava značaj uloge kože u obrani od infekcija.

Kosa – izraz ljepote, snage i života
Kosa nije samo kruta keratinska nit. Kosa je često bila opjevana kao izraz ljepote, snage i života. Kakva će ta keratinska nit biti ovisi o tome kako hranimo njezin korijen – folikul. Proteinske strukture kose potražuju puno vitamina A koji kosi daje sjaj i punoću. Kosa treba i obilje minerala, no najvažniju ulogu imaju bakar, cink, sumpor, silicij i željezo koji često nedostaju u našoj uobi­čajenoj prehrani. Sumpor je zaslužan za punoću kose, a izvor su mu metionin i cistein te kopriva i preslica i to u obliku koji tijelo može iskoristiti. Nedostatne zalihe cinka u tijelu uzrok su poja­čanog ispadanja kose, dok nedostatak bakra dovodi do tanke i lomljive kose. Kako bi se spriječio pojačani gubitak kose (više od 80­ak vlasi na dan) potrebno je kosu dodatno nahraniti vitamini­ma B ­skupine, što ova formula više nego izdašno osigurava. Bakar trebamo ukoliko ne želimo prerano osijediti .
Dobra formula neće samo spriječiti ispadanje kose, već će potaknuti njezin rast. Prije svega, bez vitamina B tijelo ne može iskoristiti hranidbene tvari iz hrane, a nedovoljno prehranjeni folikuli kose znače slabiji rast vlasi. Povrh toga, za početnu diobu stanice u procesima rasta nužne su znatne količine energije, za čije su stvaranje nužne veće količine B vitamina. Riboflavin štiti kožu i sluznice od pucanja (nedostatak se očituje pojavom žvala) te ima kritičnu ulogu u rastu kose putem aktivacije vitamina B6 i niacina.
Posebno je važan vitamin B12 zbog uloge u stvaranju eritro­cita – sitne krvne žilice dopremaju kisik i hranjive tvari korijenu kose, pri čemu eritrociti prenose kisik do ovog živog dijela kose, koji će uz pomoć kisika i dopremljenih hranjivih tvari stvarati energiju. Ukoliko prehranom ne osiguramo dovoljno vitamina B12, suočit ćemo se s gubitkom kose i njezinim slabijim rastom. Zanimljiva je i važna uloga vitamina B6. Naime, osim sudjelova­nja u proizvodnji energije, on ima jedinstvenu ulogu u regulaciji hormona. Postoji nekoliko studija koje povezuju B6 s ponovnim rastom kose. Jedna je britanska studija iz 1998. (British journal of Dermatology), a druga je poljska iz 2001. Napomena: osobe koje jedu puno mesa trebaju više ovog vitamina!

Nokti – prvi pokazatelji nedostatka hranjivih tvari
Nokti, kao i koža i kosa, prvi su pokazatelji jesmo li osigurali tije­lu dovoljno zaštitnih tvari, vitamina i minerala. Dobro prehranjeni nokti biti će zdravi i pravi ukras koji, uz kosu, prvo uočavamo nadrugima, ali i drugi na nama. Nokti za rast trebaju puno aminoki­selina, vitamina, esencijalnih masnih kiselina te minerala (sumpor, željezo, silicij, cink, kalcij).
Aminokiselina cistein je bitna za nokte, jer izgrađuje keratin noktiju, a također je, kao i metionin, izvor sumpora koji u protein­skim strukturama nokta djeluje poput armature. Najbolji biljni saveznici noktiju su preslica i kopriva, jer su prava riznica silicija i mineralnih tvari, zahvaljujući kojima će nas nokti iznenaditi svojom čvrstoćom. Rast, obnavljanje i zdravlje noktiju ovise i o vitaminima C, A, te skupini B vitamina koje ova formula izdašno osigurava, te će oni brže rasti i lakše se obnavljati nakon učestalog lakiranja i ostalih tretmana. Čvrsti i lijepi nokti svakako bolje izgledaju na njegovanim rukama. Stoga vam savje­tujemo da prije spavanja ruke namažete Hand&Body losionom koji sadrži maslinovo ulje te stavite rukavice da djeluje preko noći. Učinak će biti izvanredan!

Beauty Formula aktivni sastojci/tableta:

 • Hidrolizirani kolagen 100mg
 • L-metionin 100mg
 • Ekstrakt poljske preslice (Equisetum arvense, std. na 6% silicija) 90mg
 • L-cistein 77mg
 • Ekstrakt lišća velike koprive 40mg
 • Vitamin C (kalcijev L-askorbat) 30mg
 • Kolin bitartarat 30mg
 • Niacin (nikotinamid) 30mg
 • Vitamin B6 (piridoksin HCl) 10mg
 • Cink (glukonat) 10mg
 • Vitamin B2 (riboflavin) 5mg
 • Bakar (glukonat) 2mg
 • Vitamin A (beta karoten, retinil-acetat) 2500 I.J.
 • Jod (kalijev jodid) 50mcg
 • Vitamin B12 (cijanokobalamin) 10mcg

Doziranje:
1 do 2 tablete dnevno.
Pakiranje: 90 tableta

Preporučujemo proizvod za:

 • kosa
 • kosa-kvalitet
 • kosa-opadanje
 • kosa-rast i boja
 • koža
 • ljepša i zdravija koža
 • ostale bolesti
 • podmlađivanje

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Napomena:

Naši dodaci prehrani proizvedeni su i stavljeni na tržište pod nadzorom i u skladu sa zahtjevima američke Agencije za hranu i lijekove (FDA). Proizvodnja se odvija u skladu sa strogim principima upravljanja kvalitetom i kontrole kvalitete GMP-a (Dobre proizvođačke prakse).

U našoj europskoj distribuciji, gdje su naši proizvodi u potpunosti u skladu sa legislativom Europske unije, tijesno surađujemo sa lokalnim vlastima na licenciranju, kako bismo osigurali usklađenost naših proizvoda s lokalnom regulativom.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Beauty Formula – za Vašu ljepotu”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)