Update cookies preferences

Oregano Oil – ulje Origana

Djelotvorno ulje protiv mikroorganizama, bakterija, gljivica i virusa

Proizvođač: CaliVita International

25,90 

Akcija!

Opis

 1. djelotvorno ulje protiv mikroorganizama, bakterija, gljivica, parazita i virusa
 2. smiruje bolove i grčeve probavnih organa
 3. potiče rad jetre i lučenje žuči
 4. pomaže kod prehlade, gripe, tegoba sa sinusima

Origano se već u starom Egiptu koristio kao sredstvo protiv kašlja, a u srednjem vijeku je korišten kao sredstvo za čuvanje hrane (prirodni konzervans). Paracelsus ga je u 15. stoljeću koristio protiv dijareje, ljuskavice (psorijaze), povraćanja, žutice i gljivičnih oboljenja. Suvremena laboratorijska istraživanja su pokazala djelotvornost ulja protiv različitih mikroorganizama, od bakterija, gljivica parazita i virusa. Ulje origana je žučkaste boje, karakterističnog mirisa, a služi za unutarnju i vanjsku primjenu.

Unutarnja primjena

U medicinske svrhe koristi se pretežito ulje origana koje sadrži mnoštvo sastojaka, među ostalim esencijalna ulja timol i karvakrol, flavonoide (antioksidansi), ružmarinsku kiselinu, vitamine A i C, te brojne minerale. Važno je napomenuti da su djelatni sastojci origana u ulju prisutni u znatno većim koncentracijama u odnosu na tradicionalno korištene oblike (začin, sušena biljka). Najznačajnija tvar i nositelj protumikrobnog djelovanja origana je karvakrol, fenolni spoj koji je po svojim antiseptičkim svojstvima 26 puta jači od sintetskih antiseptika. Ulje origana se smatra jednim od najboljih prirodnih sredstava za sprečavanje širenja gljivica u tijelu uključujući Candida i Aspergillus vrste. Zahvaljujući protumikrobnom djelovanju ulje origana se uspješno primjenjuje kod obične prehlade, gripe, tegoba sa sinusima, infekcija dišnog sustava. Ulje origana može se koristiti kao probavni tonik jer potiče lučenje probavnih sokova, smiruje bolove i grčeve probavnih organa, potiče rad jetara i lučenje žuči. Posebno je koristan kod tegoba jetara izazvanih virusima te kod probavnih tegoba izazvanih škodljivim bakterijskim ili gljivičnim izlučevinama. Učinkovitost u čišćenju limfe koristi se i za ublažavanje tegoba koje prate reumatizam i artritis. Tvari prisutne u origanu imaju utjecaj na živčani sustav tako da dolazi do smanjenja nervoze, prenapetosti živčanog sustava te glavobolje izazvane napetošću. Savjetuje se korištenje ulja origana tijekom dana zbog umirujućeg djelovanja, posebno stoga što smanjuje nadražujuće djelovanje kave i čaja čijoj prekomjernoj uporabi su suvremeni ljudi skloni. Ulje origana ublažava kašalj i potpora je kod akutnih i kroničnih plućnih tegoba.

Vanjska primjena

Ulje origana može se izravno primjeniti jednom do dva puta dnevno na područja ruku i nogu zahvaćena gljivicama, zatim kod prhuti, masne i aknaste kože, za manje ogrebotine, ubode kukaca, razvodnjen za ispiranje usta, itd. Na željeno područje treba nanjeti samo nekoliko kapi i zatim lagano utrljati. Ulje ima svojstven, jak okus koji može potaknuti jače lučenje sline, stoga ga uvijek treba uzimati u razrijeđenom obliku.

Doziranje:

Unutarnja primjena: 4 kapi 3 puta dnevno pomiješati sa žlicom tekućine (voda, jogurt, sok).

Vanjska primjena: 2 – 3 puta dnevno utrljati izravno na kožu ili pomiješati sa šamponom / sapunom.

Nije namijenjeno trudnicama i dojiljama, izbjegavati stavljanje na madeže, površinske rane, genitalije i oči.

Pakiranje: 30 ml

Sastav u 4 kapi (0,17 ml):

Uljni ekstrakt lista mravinca (std. na 3,5% karvakrola) 13 mg

Preporučujemo proizvod za:

 • infekcije
 • bakterijske infekcije
 • paraziti i gljivične infekcije
 • virusi
 • kosa
 • kosa-perut
 • kosti i zglobovi
 • bolovi u kostima i zglobovima
 • koža
 • bubuljice – akne
 • urinarni sustav
 • bubrezi-poboljšanje rada

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Napomena:

Naši dodaci prehrani proizvedeni su i stavljeni na tržište pod nadzorom i u skladu sa zahtjevima američke Agencije za hranu i lijekove (FDA). Proizvodnja se odvija u skladu sa strogim principima upravljanja kvalitetom i kontrole kvalitete GMP-a (Dobre proizvođačke prakse).

U našoj europskoj distribuciji, gdje su naši proizvodi u potpunosti u skladu sa legislativom Europske unije, tijesno surađujemo sa lokalnim vlastima na licenciranju, kako bismo osigurali usklađenost naših proizvoda s lokalnom regulativom.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Oregano Oil – ulje Origana”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)