MagneZi B6 90 tableta

Magnezij omogućava više od 300 za život važnih funkcija

Proizvođač: CaliVita International

18,50 

Akcija!

Opis

omogućava normalno prenošenje impulsa među živčanim vlaknima
najvažniji mineral u održavanju funkcije mišića (i srčanog mišića)
potreban je za izgradnju kostiju i zubi
pomaže obnavljanju ugljikohidrata, bjelančevina i masti
krijepi srčani mišić, sprječava smetnje srčanoga ritma, preventivno djeluje protiv srčanoga infarkta
pomaže u održavanju ravnoteže vode u tijelu te pomaže u normalizaciji tlaka
sprječava stvaranje kamenaca u bubrezima
smanjuje toksičnost raznovrsnih tvari u jetri i pospješuje regeneraciju jetre
utječe na zdravu funkciju gušterače i izlučivanje njenih sokova (dijabetes)
prirodni je regulator probave i stoga je koristan pri zatvoru
utječe na plodnost muškaraca i jedan je od važnijih elementa u spermatozoidima
ima antioksidacijsko djelovanje
smanjuje hiperaktivnost djece
nužan u prevenciji umora sportaša
koristan je kod migrenskih glavobolja (odlična kombinacija uz koenzim Q10)
obavezan je u liječenju osteoporoze (uz kalcij obavezno se treba dodati i magnezij)
pomaže kod glaukoma
Magnezij u kombinaciji s vitaminim B6 i cinkom novi je preparat CaliVite International, formula koja sadržava idealnu kombinaciju sastojaka u obliku koje će tijelo lako i potpuno iskoristiti.

Zašto baš magnezij sa B6 i cinkom?
Tijelu su magnezij, kao i drugi minerali, potrebni svakoga dana. Stručnjaci u istraživanjima zaključuju da danas od pomanjkanja magnezija trpe i zdravi ljudi. Analize u Njemačkoj su pokazale da 40 postotaka stanovništva iznad 18 godina pati od pomanjkanja magnezija, te 85 postotaka bolesnika koji su preboljeli srčani udar. Podaci za Hrvatsku, na žalost, ne postoje. Vitamin B6 vrlo je važan u djelovanju živčanog sustava, tvorbi krvnih stanica, imunitetu te metabolizmu bjelančevina, ugljikohidrata i masti. U formulama se vitamin B6 kombinira uz magnezij jer omogućuje bolji ulazak magnezija u stanice. Cink je jedan od najvažnijih minerala u tijelu, poznat po svojoj nezamjenjivoj ulozi u imunološkoj zaštiti, sastavni je dio inzulina i gotovo 300 različitih enzimskih sustava našega tijela.

Magnezij iz hrane nedovoljno iskorišten
Dnevne su potrebe za magnezijem 300 do 500 mg. Stručnjaci su izračunali da dnevno putem prehrane dobijemo oko 300 mg magnezija, ali naše tijelo apsorbira tek jednu trećinu. Matematika je jasna-dnevno ostajemo u minusu, te je magnezij potrebno dodatno uzimati.

Magnezij uskladišten u tijelu svakodnevno potkradamo
Tjelesne rezerve odraslog čovjeka iznose 21 do 28 g magnezija, od čega je najviše uskladišteno u kostima. Ali mi dodatno potkradamo ove zalihe, umjesto da ih nadopunjavamo, upravo načinom prehrane. Svaki puta kada jedemo tjesteninu, peciva, kolače, njoke i kruh od bijelog brašna, a to je nažalost uobičajeno, zapravo potkradamo zalihe magnezija u tijelu. Ovu hranu zato nazivamo anti-hrana!

Magnezij se gubi termičkom obradom hrane
Kada i pojedemo obrok zelenog lisnatog povrća, obično je temeljito prokuhan (kuhanjem se izgubi 40-70% magnezija, zamrzavanjem do 40 %, a rafiniranjem do 99 % magnezija!). Zbog straha od debljanja namjerno se izbjegavaju namirnice poput badema, prženog kikirikija, graha, kakaa, lješnjaka, oraha. Jednostavno – naša prehrana sadrži manje magnezija nego prije. A naše potrebe, zbog stresnog načina života su veće.

Kada nam trebaju nadopune magnezija?
Kod mršavljenja i jednolične prehrane (premasna hrana; puno šećera i namirnica od bijeloga brašna; pretežito kuhana i pečena hrana; previše mlijeka, sira i hrane bogate kalcijem), kod alkoholizma, pušenja, kod česte uporabe sredstava protiv zatvora (laksativi), kod upalnih bolesti crijeva (Crohnova bolest i ulcerozni kolitis), kod dijabetesa i bolesti štitnjače, kod povišenog krvnog tlaka, grčeva u mišićima, pri čestoj upotrebi diuretika i nekih antibiotika, bavljenje ekstremnim sportovima, u trudnoći, dojenju te općenito svima koji su izloženi kroničnom stresu.

Doziranje:
RDA za žene je 280 – 300 mg, a za muškarce 350 – 400 mg.

Bubrežni bolesnici ne smiju uzimati magnezij bez konzultacija s liječnikom.

Pakiranje:
90 tableta

Aktivni sastojci:

 • Magnezij citrat 100 mg
 • Vitamini B6 5 mg
 • Cink 5 mg

Preporučujemo proizvod za:

 • imunitet
 • detoksikacija-čišćenje organizma od štetnih tvari
 • mišićni sustav
 • grčevi u mišićima
 • srce i krvotok
 • srce-zaštita mišića
 • ženski i muški problemi
 • menstruacija – bolna
 • živčani sustav
 • očuvanje živčanog sustava
 • pomoć kod stresa

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Napomena:

Naši dodaci prehrani proizvedeni su i stavljeni na tržište pod nadzorom i u skladu sa zahtjevima američke Agencije za hranu i lijekove (FDA). Proizvodnja se odvija u skladu sa strogim principima upravljanja kvalitetom i kontrole kvalitete GMP-a (Dobre proizvođačke prakse).

U našoj europskoj distribuciji, gdje su naši proizvodi u potpunosti u skladu sa legislativom Europske unije, tijesno surađujemo sa lokalnim vlastima na licenciranju, kako bismo osigurali usklađenost naših proizvoda s lokalnom regulativom.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “MagneZi B6 90 tableta”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)