Calcium Magnesium PLUS (100 kaps)

Kalcij i magnezij u idealnom omjeru (2:1), dodatno sadrži vitamin D i K2 vitamin (menakinon) za bolju apsorpciju.

Proizvođač: CaliVita International

21,50 

Akcija!

Opis

CaliVita kontinuirano ide ukorak sa znanošću. Baš kao i u slučaju istraživanja o vitaminu D, tako se i o vitaminu K objavljuje sve više istraživanja s uvjerljivim rezultatima. Stoga naš Calcium Magnesium Plus od sada sadrži i vitamin K, kako bismo vašim kostima osigurali najbolju zaštitu.

U svjetlu novih rezultata, uloga vitamina K za naše zdravlje može se usporediti sa značajem vitamina D. Ima važnu ulogu u formiranju zglobova i stijenki krvnih žila, važan je za rast stanica i zdravlje kostiju, no prvenstveno je poznat po svojoj ulozi u zgrušavanju krvi.

Vitamin K protiv osteoporoze

Gustoća kostiju doseže svoj maksimum u dobi od 20-25 godina, kada koštana masa prestaje rasti. Zbog toga je već u mladosti važno obratiti pažnju na pravilnu prehranu i dodatke prehrani kako bismo sačuvali zdravlje naših kostiju.

Istraživanja su pokazala da nedostatak vitamina K može povećati gubitak koštane mase kao i rizik od osteoporoze i lomova, dok unos vitamina K pomaže formiranje kostiju te ugradnju kalcija u kosti, pa ne dolazi do njegovog taloženja na stijenke krvnih žila.

Kalcij je mineral koji kostima daje potrebnu čvrstoću, kosti su ujedno njegova najveća skladišta. Osim ovog vezanog kalcija, postoji islobodni kalciji (ionizirani kalcij) koji ima brojne funkcije u organizmu: nužan je za održavanje tonusa krvnih žila, za stezanje/otpuštanje mišića i prenošenje živčanih podražaja, prijeko je potreban za izlučivanje želučanog soka te ublažava nesanicu. Uslijed nedostatnog unosa kalcija kao i uslijed prehrane u kojoj prevladavaju bjelančevine dolazi do ispiranja kalcija iz kostiju te pojava mekih kostiju (osteomalacija). Pojavljuje se preosjetljivost živčanog sustava, grčevi mišića i poremećaji radasrca. Gubitak koštane mase u cjelini (osteoporoza) javlja se kod žena u prijelaznom razdoblju, a praćen je bolovima, izobličenjem kostura i povećanom sklonosti lomovima. Da bismo održali primjerenu gustoću kostiju i u starijoj se dobi na vrijeme treba za to pobrinuti zdravom prehranom, vježbanjem i dodacima prehrani koji sadrže kalcij, magnezij, vitamin D i aminokiselinu lizin. Preporučeni dnevni unos kalcija za odrasle osobe iznosi 800 mg, a za djecu, trudnice i dojilje 1200 mg dnevno.

Magnezij je ključ za iskorištenje kalcija i od jednake je važnosti kao i kalcij kod problema osteoporoze. Ako tijelu nedostaje magnezija, to sprečava ugradnju kalcija u kosti, te se umjesto toga potiče okoštavanje mekih tkiva. Na opći manjak magnezija najveći utjecaj ima suvremena prehrana. Na primjer, već 2-3 šalice kave dnevno ubrzavaju njegovo izlučivanje, a ubrzano se gubi i uslijed stresa. Nadopunjavanje prehrane magnezijem preporučuje se za sprečavanje srčanih oboljenja i ateroskleroze, kod visokog krvnog tlaka, dijabetesa, poremećaja spavanja i migrene, napetosti, nesanice, grčeva u mišićima te tijekom trudnoće i dojenja.

Vitamin D poznat je po pozitivnoj ulozi u iskorištenju i ugradnji kalcija u kosti, ali i po svojstvu da smanjuje bolove u leđima koji su učestaliji tijekom hladnih zimskih mjeseci zbog manjka sunčevih zraka.

Obnovljeni Calcium Magnesium Plus pruža još kompleksniju zaštitu stoga predstavlja idealno rješenje za jačanje i održavanje zdravlja kostiju za sve dobne skupine.

Doziranje:
1 – 3 kapsula dnevno uz obroke, ili prema preporuci stručnjaka.

Pakiranje: 100 kapsula

Aktivni sastojci:

 • Kalcij (karbonat i citrat) 250 mg
 • Magnezij (oksid, glukonat i citrat) 125 mg
 • Vitamin D (kolekalciferol) 2,5 mcg
 • Vitamin K2 (menakinon) 45 mcg

Preporučujemo proizvod za:

 • kosti i zglobovi
 • bolovi u kostima i zglobovima
 • kosti-prijelom
 • osteoporoza gubitak koštane mase, krtost kostiju
 • koža
 • alergija
 • mišićni sustav
 • grčevi u mišićima
 • živčani sustav
 • očuvanje živčanog sustava
 • ostale bolesti
 • paradentoza desni i problem sa zubnim korijenima

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Napomena:

Naši dodaci prehrani proizvedeni su i stavljeni na tržište pod nadzorom i u skladu sa zahtjevima američke Agencije za hranu i lijekove (FDA). Proizvodnja se odvija u skladu sa strogim principima upravljanja kvalitetom i kontrole kvalitete GMP-a (Dobre proizvođačke prakse).

U našoj europskoj distribuciji, gdje su naši proizvodi u potpunosti u skladu sa legislativom Europske unije, tijesno surađujemo sa lokalnim vlastima na licenciranju, kako bismo osigurali usklađenost naših proizvoda s lokalnom regulativom.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Calcium Magnesium PLUS (100 kaps)”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)