Update cookies preferences

Uvjeti prodaje

1. Općenito o uvjetima prodaje

Ovi Uvjeti prodaje sastavni su dio Uvjeta korištenja Internetske stranice multi-vitamini.eu.
Prihvaćanjem ovih Uvjeta prodaje, odnosno klikom na prihvaćanje uvjeta prije završetka kupovine, Kupac odnosno Korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa svim Uvjetima koje se nalaze na ovim Internetskim stranicama.

1. multi-vitamini.eu omogućava i posreduje prodaju robe/usluga u ime i za račun Partnera putem Internet stranica multi-vitamini.eu.
Za sve proizvode sa oznakom CaliVita pod pojmom “Partner” podrazumijeva se tvrtka Calfit d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, ovlaštena tvrtka i uvoznik za CaliVita proizvode u RH i/ili tvrtka Klukas d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, ovlašteni distributer CaliVita proizvoda.

2. Partner se obvezuje naručeni proizvod/proizvode isporučiti krajnjem korisniku na najkvalitetniji mogući način, poštujući standarde kvalitete na jednak način koje primjenjuje u svom redovnom poslovanju s kupcima, a prema svojim uvjetima korištenja i prodaje.

3. Portal multi-vitamini.eu nije vlasnik, niti se nalazi u posjedu proizvoda/usluga koje nudi putem svojih stranica pa stoga ne može ni biti odgovorna za potencijalne manjkavosti ili bilo kakve druge probleme koji mogu nastati prilikom slanja, transporta ili korištenja proizvoda/usluga koje nudi.

4. Za sve potencijalne probleme vezane uz isporuku ili manjkavost proizvoda/usluga koje Partner pruža odgovoran je isključivo taj Partner. Portal multi-vitamini.eu ni na koji način ne može biti odgovoran za bilo kakve manjkavosti proizvoda ili usluga koje prodaje putem svojih Internet stranica.

5. Ovi Uvjeti prodaje dio su obveze Prodavatelja sukladno odredbama Zakona o zaštiti potrošača, te služe tome da Kupac prije nego sklopi ugovor na daljinu bude na jasan i razumljiv način obaviješten o nizu okolnosti bitnih za zaključenje, izvršavanje, raskid ugovora, a sve sukladno zakonskom uređenju.

6. Pojam Kupac ili Korisnik odnose se na klasičnog potrošača: fizičku osobu koja izvan bilo kakve djelatnosti naruči i plati bilo koji proizvod posredstvom usluga web trgovine prisutnih na web stranici multi-vitamini.eu, ali i na kupce obrtnike, trgovce pojedince i fizičke osobe koje obavljaju poslovne djelatnosti, a koji su zaštićeni odredbama Zakona o zaštiti potrošača samo ako kupuju proizvode nevezano za svoje poslovne djelatnosti, te na sve ostale kupce primjerice pravne osobe.

7. Pojam Prodavatelj odnosi se na multi-vitamini.eu koji nastupa u svoje ime.

8. Uvjeti prodaje čine dio ugovora sklopljenog na daljinu zajedno sa specifikacijama i cijenom/ama kupljenog/ih proizvoda, te će se prije potvrđivanja narudžbe za kupnju pojedinog proizvoda od Kupca tražiti da iste prihvati/izjavi da je sa istima upoznat/suglasan, dok će nakon potvrđivanja narudžbe (sklapanja ugovora) potvrda o narudžbi biti dostavljena Kupcu kao sadržaj e-mail poruke kojom se potvrđuje da je ugovor sklopljen. Za valjano sklopljeni ugovor potrebno je da je Kupac osoba koja ima potpunu poslovnu sposobnost. Kupac odgovara za potpunost i istinitost unesenih podataka prilikom kupovine ili registracije.

9. Ugovor koji Kupac sklapa s Prodavateljem jednokratan je ugovor o kupoprodaji proizvoda na daljinu koji je konzumiran isporukom robe te izvršenim plaćanjem od strane kupca, u slučaju da ne bude raskinut.

2. Glavna obilježja proizvoda

1. Proizvodi su prikazani opisno i fotografijama, te su podaci o istima sačinjeni temeljem multi-vitamini.eu baze podataka.
Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. Ističemo da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih Kupac vidi na zaslonu i sl. U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.

2. Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na web stranici multi-vitamini.eu podložni su greškama, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanih na multi-vitamini.eu, zadržavamo pravo jednostrano raskinuti ugovor. Iako se informacije o proizvodima redovito ažuriraju, multi-vitamini.eu, nije odgovoran za eventualne netočne informacije. Ovo ne utječe na vaša zakonska prava.

3. Iako poduzimamo sve kako bismo osigurali da su informacije na web stranici multi-vitamini.eu o proizvodima ispravne, ponekad se sastav, količina sastojaka, kao i nutritivna vrijednost i alergeni proizvoda mogu promijeniti. Zbog toga prije konzumacije svakako pročitajte etiketu tj. deklaraciju proizvoda te ne preporučujemo da se oslanjate isključivo na informacije koje su objavljene na web stranici.

4. Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi i dostupni.
Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ, prodavatelj će obavijestiti Kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ, o roku u kojem je proizvod dobavljiv, te ujedno ponuditi mogućnost kupnje alternativnog proizvoda koji je odmah raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu kojeg nažalost nije moguće isporučiti.

5. Proizvodi na ovim web stranicama ili sastavni dijelovi proizvoda nisu namijenjeni ikakvom dijagnosticiranju, liječenju, izlječenju ili prevenciji bilo koje bolesti ili stanja. Nikakva izjava, navod, mišljenje ili informacija koja se odnosi na bilo koji proizvod ili sastavni dio proizvoda neće se smatrati medicinskim mišljenjem/savjetom. Nikakva izjava, mišljenje ili informacija koja se odnosi na bilo koji proizvod nije ispitivana niti odobrena od strane bilo kojeg javnog tijela u bilo kojoj državi.

3. Naručivanje i dostava

1. Dostava se vrši putem kurirske službe i moguća samo na teritoriju Republike Hrvatske i od vrata do vrata. Narudžbe se primaju na jedan od sljedećih načina:
1. Putem web trgovine shop.multi-vitamini.eu.
2. E-mailom na info@multi-vitamini.eu
3. Telefonom na 00 385 (0)98 359 482 ;

2. Vašu narudžbu dostavit ćemo posredstvom kurirske službe.

  • Narudžbe izvršene do 14 sati bit će poslane istoga dana.
  • Narudžbe izvršene nakon 14 sati biti će odaslane sljedećeg radnog dana.

Sve narudžbe dostavit će se unutar 24-48 sati, osim na otoke. Zbog specifičnosti dostave na otoke, točan termin dostave paketa možete saznati prilikom predaje narudžbe. On ovisi o tome o kojem se otoku radi i danu naručivanja te uglavnom iznosi između 24 i 72 sata.

Cijena dostave:

  • Za narudžbe iznad 339,05 kn (45 eura) dostava je besplatna.
  • Ispod ovog iznosa cijena dostave iznosi 30,13 kn (4 eura).
  •  

3. Narudžbe izvršene do 12:00 sati bit će poslane istoga dana. Narudžbe izvršene nakon 12:00 sati biti će odaslane sljedećeg radnog dana.

Sve narudžbe dostavit će se unutar 24-48 sati (radnim danom), osim na otoke. Zbog specifičnosti dostave na otoke, točan termin dostave paketa možete saznati prilikom predaje narudžbe. On ovisi o tome o kojem se otoku radi i danu naručivanja te uglavnom traje (radnim danom) između 24 i 72 sata.

4. Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete. U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja jasno vidljiva pri preuzimanju pošiljke, te u tom slučaju sugeriramo Kupcu da pošiljku ne preuzima te da nas kontaktira kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i pokušali riješiti situaciju pozitivno za Kupca.

4. Cijene

1. Cijene svih proizvoda izražene su u kunama i sadrže PDV (25%).
U cijene proizvoda nisu uključeni troškovi dostave iz razloga jer se isti posebno plaćaju, osim na narudžbe iznad određenog iznosa kada je dostava besplatna, a sve sukladno uvjetima i na način kako je to naznačeno u ovim Uvjetima prodaje.

2. Za registrirane članove globalnog sustava nagrađivanja CaliVita International na maloprodajnu cijenu proizvoda odobravamo 25% članskog popusta za gotovinska plaćanja te plaćanja općom uplatnicom / internet bankarstvom.
Zadržavamo pravo izmjene cijena.

5. Načini plaćanja

Moguće je jednokratno plaćanje pouzećem ili općom uplatnicom/internet bankarstvom.
U slučaju plaćanja općom uplatnicom/internet bankarstvom, troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.

5.1. Odabir načina plaćanja

1. Plaćanje prilikom preuzimanja – (Plaćanje pouzećem kuriru prilikom dostave) dajete privolu da se vaši osobni podaci mogu prema našoj Izjavi o privatnosti podataka i u skladu sa važećim zakonima, obraditi i podijeliti sa Partnerom i trećim stranama (dostavne službe sa kojima tvrtka ima ugovor o dostavi) u svrhu slanja proizvoda na adresu korisnika/naručitelja, odgovaranja na upite i savjetovanje, obračuna osobnih popusta i pripadajućih bonusa, izdavanja ponuda i faktura, kontaktiranja u svrhu narudžbe, odnosno dostave proizvoda ili zadovoljstvu korištenja proizvoda, provođenja sigurne provjere autentičnosti Kupaca koji pristupaju Internet stranici multi-vitamini.eu, realizacije ugovora o kupnji robe ili usluga.
Također ovim odabirom slažete se da vas prilikom vaše prve kupnje CaliVita proizvoda možemo *registrirati u globalni sustav nagrađivanja CaliVita International u kojoj sudjelujete bez ikakvih obaveza i bilo kakvih potraživanja, potpuno besplatno.

2. Internet bankarstvo – prilikom odabira “Internet bankarstvom” dajete privolu da se vaši osobni podaci mogu prema našoj Izjavi o privatnosti podataka obraditi i podijeliti sa Partnerom i trećim stranama (dostavne službe sa kojima tvrtka ima ugovor o dostavi) u svrhu izdavanja računa, dostave i kontaktiranja u vezi proizvoda, savjetovanja, obračuna osobnih popusta i pripadajućih bonusa, realizacije ugovora o kupnji robe ili usluga. Ovim se odabirom slažete da vas prilikom vaše prve kupnje CaliVita proizvoda možemo *registrirati u globalni sustav nagrađivanja CaliVita International u kojoj sudjelujete bez ikakvih obaveza i bilo kakvih potraživanja, potpuno besplatno, a koje vam donose gore navedene pogodnosti.
(*U svrhu registracije u globalni sustav nagrađivanja CaliVita International radi korištenja navedenih pogodnosti, izdati će vam se registracijski kod na period od godine dana. Ako korisnik u periodu od godine dana ne obavi ni jednu kupovinu, automatski će biti izbrisan iz sustava nagrađivanja.)
Ukoliko ne želite prihvatiti navedene uvjete, možete i dalje kupovati putem našeg web shopa po trenutnim maloprodajnim cijenama.

6. Članstvo u globalnom sustavu nagrađivanja CaliVita International

1. CaliVita International djeluje kroz marketinški sustav, pa se trebate registrirati/učlaniti u globalni sustav nagrađivanja kako biste ostvarili pravo kupovina po članskim cijenama i stekli pravo na ostale članske pogodnosti.

2. Zašto postati član globalnog sustava nagrađivanja CaliVita International?

  • članovi ostvaruju popust 25% na maloprodajne cijene CaliVita proizvoda te pravo na kupnju proizvoda sa dodatnim popustima/akcijama i do 50%
  • godišnja pretplata na časopis CaliNews
  • nema članarine ni bilo kakvih troškova, jednostavno produženje kupovinom proizvoda
  • nema nikakvih obaveza, uvjeta i kriterija po kojima se kupuju proizvodi, jednostavno kupujete kada, što i ako želite
  • članovi imaju pravo na besplatno savjetovanje, dok se za ostale korisnike stručno savjetovanje naplaćuje 150,00 kn

3. Kako postati član?
Prvom kupovinom CaliVita proizvoda iznad 300,00 kn ili registracijom na web portalu multi-vitamini.eu, odnosno stavljanjem proizvoda u košaricu i odabirom plaćanja te prihvaćanjem Uvjeta kupnje dajete privolu za registraciju/učlanjenje u globalni sustav nagrađivanja CaliVita International te ćemo vam odmah odobriti kupovinu po sniženim članskim cijenama (-30%) i izdati vašu člansku iskaznicu sa članskim brojem.
Članstvo traje godinu dana. Produženje članstva postiže se višestrukom kupovinom tijekom kalendarske godine u ukupnom iznosu od 375,00 kn. Kada iznos dosegne zadanu vrijednost (na jednom ili više računa) u datoj godini, članstvo će automatski biti obnovljeno za sljedeću kalendarsku godinu sa svim ostvarenim pogodnostima, u suprotnom članstvo prestaje te se član briše iz sustava. Članstvo se nakon isteka ne može više obnoviti, a za ponovno članstvo potrebno je ponovo proći proces registracije koje su opisane u ovom članku. Članstvo je potpuno besplatno i ne zahtjeva nikakvu aktivnost kupca/člana.

7. Jamstvo

1. Za proizvode iz linije CaliVita Electronics izdaje se jamstvo u trajanju od jedne godine. Svi ostali proizvodi imaju garanciju kvalitete proizvođača.

8. Razno

1. Reklamacije – Zamjena robe moguća je samo uz predočenje valjanog računa u roku od 60 dana od dana kupnje. Roba mora biti nekorištena, neoštećena i u zatvorenom originalnom pakiranju.
Kupci koji ugovor o kupoprodaji sklapaju na daljinu (telefon, e-mail, web trgovina, pošta) imaju pravo na jednostrani raskid ugovora u roku od 14 dana, koji se rok računa kako je opisano u čl. 72. st. 2. Zakona o zaštiti potrošača.
Upute i obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti u odjeljku Reklamacije.

2. Online rješavanje sporova – Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 2. 2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju biti će moguće riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti na slijedećem linku https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage . To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku.

3. Prikupljanje i obrada osobnih podataka – Prilikom registracije ili otvaranja korisničkog računa na portalu multi-vitamini.eu ili ispunjavanjem bilo koje druge forme, a koje se odnose na savjetovanje ili bilo koju vrstu upita, za potrebe slanja proizvoda na adresu naručitelja te komunikaciju sa korisnikom, možemo Vas zatražiti određene osobne informacije kao što su: ime i prezime, adresa i mjesto stanovanja, telefonski broj, datum rođenja, e-mail adresa, *OIB (*samo za pravne osobe u svrhu izdavanja R1 računa), korisničko ime i lozinka za pristup korisničkom računu (opcionalno) te članski broj (opcionalno) ukoliko ste registrirani u globalni sustav nagrađivanja CaliVita International.
Korištenjem portala, odnosno ispunjavanjem (unošenjem) traženih osobnih podataka na bilo kojoj formi unutar portala multi-vitamini.eu prihvaćate obradu podataka prema našoj Izjavi o privatnosti podataka